Formule 1

Esteban Ocon: "Ik zou het fantastisch vinden als Fernando Alonso mijn teamgenoot wordt"

Uitgegeven door Bart • 2 juli 2020 17:30 • Print artikel

In aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk werd er tijdens de persconferentie van Renault-coureurs Esteban Ocon en Daniel Ricciardo ook vooruitgekeken naar 2021. Ricciardo maakt dan de overstap naar McLaren en het stoeltje naast de Fransman is nog vrij. Diverse grote namen worden genoemd en Ocon ziet het wel zitten als Fernando Alonso terugkeert in de Formule 1.

Esteban Ocon


"Ik geef altijd eerlijk antwoord en mijn mening hoeft niet de mening van het team te zijn", zo begon Ocon zijn antwoord tijdens de persconferentie op de Red Bull Ring. "Ik heb een geweldige band met Fernando. Ik heb ooit n keer een helm met een coureur geruild en dat was met hem. Fernando is ook, samen met Michael Schumacher, de coureur die me verliefd op de sport heeft gemaakt. Ik weet niet of hij zich bij ons gaat aansluiten, maar als het gebeurt, zou ik dat fantastisch vinden."

Een andere optie is viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en Ocon's teamgenoot Daniel Ricciardo kreeg een lastige keuze voorgelegd. Zou Vettel of Alonso jou moeten opvolgen bij Renault? "Volgens mij is geen n coureur perfect en is er altijd ruimte voor verbetering en daarom zou ik voor Fernando gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS