Formule 1

"Een grappig telefoongesprek tussen Adrian Newey en Gerhard Berger resulteerde in mijn stoeltje"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 juli 2020 12:58 • Print artikel

Harrison Newey heeft onthuld dat een telefoontje tussen zijn vader, tevens Red Bull-topontwerper, Adrian Newey en DTM-directeur Gerhard Berger de deur openzette naar het Duitse toerwagenkampioenschap. Volgens Newey zat het tweetal wat onzin te praten, waardoor de kans tot stand kwam. De Brit werd recent als derde coureur en vervanger van Ed Jones bij Team WRT aangekondigd. Newey kwam onverwacht op de laatste dag van de test opdagen en stelde daarmee zijn stoeltje veilig.

Harrison_Newey DTM Audi WRT

“Het kwam ietwat toevallig tot stand”, reageert Newey tegenover Motorsport Week. “Als eerste denk ik, dat Ed helaas wat problemen kende, waardoor hij niet echt het seizoen kon doen. Mijn vader zat aan de telefoon met Gerhard wat grappen en onzin te praten. En toen zei Gerhard aan het einde van het gesprek ineens: ‘Ik denk dat er een probleem is bij WRT en er komt misschien een stoeltje vrij, misschien is het wat voor Harrison om naar te kijken’. Hij vertelde mij dat op de avond van de eerste testdag. In de ochtend belde ik Gerhard direct en zei ‘Ik wil absoluut in die auto zitten, tenminste een test krijgen en ze tonen wat ik kan’. Dus gaf hij mijn telefoonnummer door aan WRT-teambaas Vincent Vosse.”

“Ik legde hem uit waarom juist ik moest komen om te testen en probeerde mezelf te verkopen. Ik denk dat ik in staat ben om een oké job te leveren en Vincent zei: ‘Juist, kom hier maar naar toe en doe de laatste testdag’. Dus sprong ik in de auto en reed de naar het circuit. Ik was er laat. Sprong in de raceauto voor de test en ik wist dat er een kans was op het stoeltje. Ik wist dat er een stoeltje beschikbaar was en dat ze het moesten vullen.”

“Dus was het belangrijk voor mij om de sprong te maken en direct goed werk te leveren. Om te tonen dat ik het stoeltje verdiende en dat ik de man ben om dat lege stoeltje op te vullen.” Harrison Newey zette uiteindelijk de negende tijd neer, ondanks dat hij nooit eerder in een Class One DTM-auto had gereden. De snelste ronde van Newey was slechts zeven tiende seconde langzamer dan van de regerend kampioen Rene Rast!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS