Formule 1

Drie grote updates voor Verstappen bij F1-start in Oostenrijk; enkele al zichtbaar tijdens test op Silverstone

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juni 2020 04:40 • Print artikel

SILVERSTONE - Volgens Helmut Marko neemt Red Bull Racing drie grote updates in één keer mee naar de eerste Grand Prix van Oostenrijk, waarvan een deel al op donderdag te zien was. Tijdens de test op Silverstone was er een duidelijk verschil waar te nemen.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Red Bull Racing kwam donderdag in actie met de nieuwste RB16 op het circuit van Silverstone. Hierdoor kon het team wennen aan de nieuwe coronamaatregelen, Alexander Albon kon weer wennen aan het rijden met een F1-wagen, maar het team koos er ook voor om een nieuwe update op het circuit te brengen.

De Spaanse Formule 1-journalist Albert Fabrega laat op zijn Twitter-account het verschil zien tussen de vloerplaat van de Red Bull in Barcelona en die in Silverstone. Het is duidelijk te zien dat Red Bull Racing kiest voor agressieve vinnen, die veel meer hoogte hebben dan hun voorgangers. Dit alles moet helpen om Max Verstappen en Albon nog meer downforce te geven.

Marko kondigde donderdag al aan dat Red Bull drie verschillende updates naar Oostenrijk zal meenemen. De updates die anders in Barcelona en Oostenrijk tijdens het reguliere seizoen zouden zijn gebracht, worden nu in één keer gebracht. Het is een risico omdat de onderdelen nog niet getest zijn, maar Helmut Marko was ervan overtuigd dat de gegevens correct zijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS