Formule 1

Dr. Helmut Marko vreest: "We hebben veel voor de aerodynamica in de koffer zitten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 juli 2020 15:44 • Print artikel

Dr. Helmut Marko vreest de ‘Roze Mercedessen’ van Racing Point tijdens de komende twee weekenden in Silverstone. De Oostenrijker verwacht dat de zwarte Mercedessen van Hamilton en Bottas in ieder geval vooraan gaan rijden, tijdens de vierde en vijfde race van het seizoen in Engeland. “Petje af”, zegt Marko tegen Kronen Zeitung over de wereldkampioenen en vervolgt lachend. “Ze lijken op dit moment zelfs het weer onder controle te hebben.” De Red Bull-chef van Max Verstappen verwacht dan ook nog geen echte verandering in de pikorde.

Racing_Point_versus_Red_Bull F1 GP Oostenrijk 2020

“Ik ben bang dat er nog geen fundamentele verandering gaat plaatsvinden”, reageert Marko. “Maar we hebben veel voor de aerodynamica in onze koffer zitten. Nieuwe onderdelen moeten het probleem verbeteren, wat we recent gehad hebben. Ja, we zitten op de juiste weg.”

Wat betreft de toekomst geeft de Oostenrijker toe dat zijn ogen gericht zijn op de FIA. Geven zij het groene licht aan Racing Point voor de aanpak die zij bij het ontwerp van de auto gehanteerd hebben? “Ik heb geen probleem als het toegestaan wordt”, vertelt de 77-jarige Oostenrijker. “Dan gaan we hetzelfde doen met Alpha Tauri en ook geld besparen. Maar stiekem maak ik me toch zorgen. Als het toegestaan is, moet je er ook honderd procent achter gaan staan. Dan zouden we in de basis vier Red Bulls hebben, maar voor teams als Renault en McLaren, die geen B-team hebben, is dat problematisch.”

Voor wat betreft het weekend in Silverstone is Marko ook duidelijk. “Het is een baan waar vermogen telt, dus de roze Mercedes gaat gevaarlijk zijn”, aldus de Red Bull-consultant.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS