Formule 1

Dr. Helmut Marko sprak recent met Vettel over opties, maar ziet hem graag bij concurrent: "Sensationeel project voor de Formule 1!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 mei 2020 18:24 • Print artikel

Sebastian Vettel verlaat na dit seizoen Ferrari. De Formule 1-coureur heeft echter nog niet aangekondigd voor welk team hij in 2021 gaat rijden. Op dit moment lijken alleen Mercedes en Renault opties voor de Duitser. Dr. Helmut Marko zegt recent met zijn voormalig pupil gesproken te hebben over de toekomst. “Ik ben nog altijd in contact met Sebastian”, vertelt de Oostenrijker tegen Sky. “We keken naar alle mogelijke opties binnen Red Bull Racing, maar helaas zijn die er niet.” Overigens verwacht Marko niet dat de coureur, die vier keer wereldkampioen werd met Red Bull, naar Renault gaat.

Helmut Marko F1 Red Bull

“Ik denk dat de conclusie was dat als Sebastian doorgaat, hij zich bij een winnend team voegt. Dat is een duidelijk verhaal”, waarmee de 77-jarige Oostenrijker naar Mercedes verwijst, die overigens een vertrek uit de koningsklasse van de autosport niet uitsluit. “Het zou zonde zijn voor de sport, maar voor hem is het de beste oplossing als er geen winnend team beschikbaar is”, denkt de Red Bull-consultant. “Sebastian is een viervoudig wereldkampioen die veel bereikt heeft in deze sport en hij zit ook in een goede economische positie. Stoppen voordat je je voegt bij een team in het middenveld, past bij het karakter en stijl van Sebastian.” Toch denkt Helmut Marko dat het fantastisch nieuws is, wanneer Mercedes besluit om Vettel onder contract te nemen. “Dat zou een sensationeel project voor de Formule 1 zijn”, reageert de Oostenrijker. “Ze zijn altijd eerste en tweede geweest, net zoals ze zo superieur in het verleden waren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS