Formule 1

De vrees voor Max Verstappen: "Max wil normaal gesproken aanvallen en veel risico’s nemen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 juni 2020 14:44 • Print artikel

Nog een week te gaan en dan gaan de Formule 1-motoren eindelijk weer gestart worden. Wie gaan er dit jaar strijden voor de wereldtitel? Als het aan Mika Hakkinen, voormalig F1-coureur, wordt gevraagd dan heeft hij zijn drie favorieten al op een rijtje. Dat zijn zijn landgenoot Valtteri Bottas en natuurlijk zijn teamgenoot Lewis Hamilton. De Fin ziet ook Max Verstappen als een kanshebber voor de titel.

Max Verstappen Red Bull

“Valtteri is zeker in een super conditie. Hij heeft zichzelf fysiek en psychologisch op een erg hoog niveau voorbereid om het seizoen te beginnen”, zegt Hakkinen tegen Laureus. “Hij toonde een paar maanden geleden tijdens het testen een fantastische prestatie, dus is hij in een goede vorm en heb ik vertrouwen dat hij ongelofelijke resultaten gaat laten zien.”

Daarnaast zegt de oud-coureur dat door de ongebruikelijke omstandigheden rond dit seizoen, Verstappen en Bottas er voor gaan zorgen dat wereldkampioen Hamilton extra druk op zijn schouders gaat voelen. “Lewis gaat zeker door met zijn goede rijden. Wanneer Valtteri zijn lat hoger legt en hij beter dan ooit is, dan doet Lewis hetzelfde, omdat je je de hele tijd moet verbeteren. Je moet constant beter worden. En het is zeker vermoeiend voor de geest, geestelijk erg vermoeiend en het vraagt veel discipline. Dus Valtteri is klaar, is Lewis klaar?”

“Ik geloof zeker dat Max Verstappen er voor gaat, en dat Red Bull volgas gaat, absoluut. Max wil normaal gesproken aanvallen. Hij wil veel risico’s nemen. Dus de coureurs waarom het gaat, hebben zo’n lange pauze van het rijden, zijn ze klaar om te reageren op alle moves die Max gaat maken?”

Hoewel Ferrari vorig jaar nog tweede is, ziet Hakkinen niet dat Charles Leclerc en Sebastian Vettel zich in het gevecht kunnen gaan mengen. “De beste prestatie eerder dit jaar tijdens het testen, kwam van Mercedes en Red Bull”, legt de voormalig wereldkampioen Formule 1 uit. “Ze waren echt cool, waren echt snel. Dus deze teams zitten er bij. Gaat Ferrari er bij zitten en sterk zijn? Ik geloof zeker dat het die kant op gaat, maar gaat het hetzelfde zijn als Red Bull en Mercedes? Ik denk het niet.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS