Formule 1

"De hiaten zijn eigenlijk niets! 30 punten die we hebben met Lewis tegen Max Verstappen"

Uitgegeven door Peter Vader • 27 juli 2020 10:13 • Print artikel

Toto Wolff zegt dat hij en Mercedes dit seizoen graag meer concurrentie willen hebben van de andere teams op de grid. Het Duitse team heeft dit seizoen verder vooruitgekeken dan ooit tevoren. Ze hebben telkens de poleposition veroverd, elke race gewonnen, en geen enkel team is bij ze in de buurt gekomen om ze te verslaan. Hun dominantie is grotendeels te danken aan de strijd van hun gebruikelijke concurrentie aan de top, Red Bull met Max Verstappen en Ferrari. Hoewel het hen in termen van resultaten ten goede komt, zegt de teambaas dat hij blij zou zijn om de kloof opnieuw te dichten.Vechten met Ferrari en Red Bull
"We zijn erg enthousiast om te racen tegen onze fantastische concurrenten, we willen graag vechten met Ferrari en Red Bull, we willen dat de uitdager-merken zoals Racing Point deel uitmaken van het spel, en aan de andere kant moeten ook McLaren en Renault hun weg terug naar voren zien te vinden, vertelde hij aan Autosport.com. "Ik zou niets liever willen dan een sterke competitie met een onbekende uitkomst elke vrijdag dat we FP1 starten, maar het is erg moeilijk in onze positie om de pikorde in dat stadium echt te veranderen. We hebben n hoofddoel, en het gaat erom elk weekend zo goed mogelijk te eindigen, hopelijk veel punten te scoren en iedereen uit te dagen voor het kampioenschap. We kunnen niets anders doen.

Grote afstand
De regerende kampioenen hebben al meer dan het dubbele van de punten van Red Bull, het team onder aanvoering van Max Verstappen dat het dichtst bij hen staat in het constructeurskampioenschap. Nu Lewis Hamilton en Valtteri Bottas ook bovenaan de coureursstand staan, hebben velen het gevoel dat Mercedes beide titels al op zak heeft. Wolff ziet het niet zo en noemt Red Bull's sterke zondagprestaties in Hongarije als bewijs dat ze niet zo ver vooruit zijn. "Je kunt zien dat Red Bull het hele weekend in Hongarije worstelde, en toen hadden ze een behoorlijk degelijke raceauto, een auto die er niet uitzag alsof hij kon starten en de monteurs deden het geweldig in de auto daar," voegde de Oostenrijker eraan toe. "De hiaten zijn eigenlijk niets. Als je kijkt naar het puntenklassement van de coureurs, is het 30 punten na drie races die we hebben met Lewis tegen Max Verstappen, dus je hebt n DNF en het gat is weg. Je moet gewoon doorgaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS