Formule 1

David Coulthard onthult: "Ik kreeg in 1996 een contract van Ferrari aangeboden, maar ik voelde..."

Uitgegeven door Bart • 18 mei 2020 05:14 • Print artikel

Ferrari heeft haar line-up voor de komende jaren rond met Charles Leclerc en Carlos Sainz, maar wat als de mogelijkheid Lewis Hamilton zich aandient? Oud-coureur David Coulthard ziet het niet gebeuren dat de zesvoudig wereldkampioen ooit nog voor Ferrari gaat rijden. "Lewis heeft het grootste gedeelte van zijn carrière voor Mercedes gereden", zegt de Schot in een interview met Sportsmail van de Daily Mail. "Of ieder geval met een Mercedes-motor. In zijn tijd bij McLaren en nu bij Mercedes. Hij is gemaakt voor Britse teams."

Lewis Hamilton


Coulthard legt uit waarom Hamilton niet bij Ferrari past. "Ook als hij Mercedes zou verlaten, zie ik hem niet passen in de cultuur van een Italiaans team. Ik zeg dat als iemand die in 1996 een contract van Ferrari kreeg aangeboden. Uiteindelijk voelde ik me meer op mijn gemak bij een Brits team."

"Dat bedoel ik zeker niet respectloos of nationalistisch, maar ik dacht gewoon dat ik niet in die omgeving zou passen. En ik zie hetzelfde gebeuren bij Lewis. Hij past veel beter bij Mercedes. Hij zal bij dit team blijven of hij stopt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS