Formule 1

Daniel Ricciardo en Lando Norris mogen 'vreemd gaan' van de baas!: "Ik wil graag dat onze coureurs erop uitgaan!"

Uitgegeven door Peter Vader • 26 mei 2020 17:23 • Print artikel

Zak Brown, CEO van McLaren en directeur van Walkinshaw Andretti United, sluit de mogelijkheid niet uit om in de toekomst een Supercheap Auto Bathurst 1000-inschrijving te organiseren voor Aussie F1-ster Daniel Ricciardo. De zevenvoudig Grand Prix-winnaar verhuist volgend jaar van Renault naar McLaren en voegt zich bij Lando Norris in een populaire en getalenteerde line-up. Norris heeft, net als Max Verstappen, de afgelopen weken veel waardering voor de Supercars gekregen, door deel te nemen aan drie opeenvolgende ronden van de BP Supercars All Stars Eseries. Daarmee is de mogelijkheid gegroeid dat een duo Ricciardo-Norris een keer 'vreemd mag gaan' en in Bathurst aan de start verschijnt. Teambaas Zak Brown is een fervent voorstander van dit scenario.

Daniel Ricciardo F1 new helmet

“Graag erop uitgaan”
Toen Ricciardo met een Supercar een proefritje maakte op de Calder Park Raceway in Melbourne (Australië), zei Zak Brown: "Nou, ik denk dat ze het allebei graag zouden doen. Ik denk dat mensen inmiddels wel weten dat ik een beetje anders ben dan de meeste teambazen in de F1, omdat ik graag zie dat onze coureurs erop uitgaan en het proberen om in Daytona of Le Mans te rijden, of dat soort dingen. Ik denk dus dat het er gewoon neerkomt hoe het programma eruitziet en ze het in hun eigen tijdschema kunnen inpassen. Bathurst botst van oudsher met Japan, dus soms ben ik daar en soms niet. Ik zou Daniel het graag zien doen, dus laten we eens kijken. Ze zullen beslist een kans krijgen in mijn Holden."

De bereidheid is er
Onder de auto's in de indrukwekkende collectie van Brown bevindt zich de VE Commodore die de Great Race in 2011 won, met Garth Tander en Nick Percat aan het stuur. WAU toonde vorig jaar hun bereidheid om een wildcard-programma samen te stellen, waarbij IndyCar-coureurs Alexander Rossi en James Hinchcliffe samen op de ‘famous Mountain’ racen via de Andretti Autosport-alliantie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS