Formule 1

Concurrentie snapt timing Ferrari en Sebastian Vettel niet: "Hij zal alle innovaties tegen je gebruiken"

Uitgegeven door Bart • 20 mei 2020 18:09 • Print artikel

Nog voordat er ook maar één race gereden is, kondigde Ferrari aan na dit seizoen afscheid te nemen van Sebastian Vettel. Vervolgens vulden de Scuderia en McLaren hun vrije stoeltjes met Carlos Sainz en Daniel Ricciardo en lijkt Vettel alleen in aanmerking te komen voor een toekomst bij Renault. Mercedes is haast ondenkbaar en teambaas Toto Wolff snapt ook niet waarom de concurrent dit nieuws nu al bekend gemaakt heeft.

Sebastian Vettel


"Nu moet je het hele jaar werken met een coureur die een jaar later alle innovaties tegen je kan gebruiken", aldus Wolff in de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung. "En dat zal hij ook zeker doen."

Na de bekendmaking van het nieuws dat Vettel bij Ferrari vertrekt, wordt hij ook gelinkt aan Mercedes. Wolff heeft al eerder aangegeven loyaal te zijn aan zijn huidige coureurs en herhaalt die woorden in het Oostenrijkse medium. "Onze prioriteit ligt bij Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Als er toch een stoeltje vrijkomt, hebben we George Russell nog achter de hand." Het management van moederbedrijf Daimler zou volgens de geruchten wel in zee willen met Sebastian Vettel. Dat wordt nog interessant. Silly season is in volle gang...

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS