Formule 1

Claire Williams heeft grote plannen: "Ik wil hem wereldkampioen maken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juli 2020 06:30 • Print artikel

Het gaat de laatste paar seizoenen niet goed met het Williams-team. Toch heeft Claire Williams ambitieuze plannen voor George Russell. Het is geen geheim dat Russell staat te popelen om de overstap naar Mercedes te maken, om daar voor de titel te vechten. Op dit moment zal de jonge Brit het echter met Williams moeten doen, die voorlopig nog achteraan rijdt.

George Russell F1 Williams


Ondanks de vooruitzichten heeft Claire Williams grote plannen voor de getalenteerde coureur. "Ik ga alles doen wat ik kan om van George een wereldkampioen bij Williams te maken", zegt de teambaas op de podcast van de F1-natie.

"Ik ben erg blij dat hij voor het Williams team rijdt. Hij heeft bij ons geleerd dat een coureur een team moet kunnen dragen. Vooral als het niet goed gaat", vervolgt Williams.

Het leerproces met het team is volgens de teambaas ook een belangrijke les als hij in de toekomst de titel wil winnen. "Het maakt hem uiteindelijk sterker. Hij had het vorig seizoen niet makkelijk, maar dat maakt hem alleen maar een betere coureur in de toekomst."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS