Formule 1

Carlos Sainz sr. trots op overstap naar Ferrari: "Soms helpt de naam Sainz en soms ook niet"

Uitgegeven door Bart • 22 mei 2020 12:50 • Print artikel

Carlos Sainz jr. maakt komend jaar de overstap naar Ferrari als opvolger van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Zijn vader Carlos Sainz sr. verwacht veel van zijn zoon en denkt dat de 25-jarige coureur de tifosi zal gaan verrassen. Natuurlijk is een racevader op zo'n moment trots als zijn zoon naar Ferrari gaat.

Carlos Sainz


"Ik ben erg blij voor hem en erg trots", aldus Sainz senior bij Sky Sports Italia. "Hij heeft er hard voor gewerkt en ik zag dat hij blij was met zijn keuze. Het is zeer speciaal om de Ferrari rode overall aan te trekken en dat zal hij tegen die tijd ook wel toegeven."

In zijn tijd voor de Formule 1 werd Carlos junior bij veel kartraces en singleseaterraces begeleid door zijn vader. "Ik was altijd een best wel strenge vader. Zeker toen Carlos nog wat jonger was, hield ik de balans tussen studeren en racen goed in de gaten. We reden veel in ItaliŽ en ik wilde niet dat hij zijn schooltijd zou missen. We hebben veel wedstrijden gereden, maar ik ben toch blij dat ik hem ook heb laten leren op school."

"Ik kan me nog goed herinneringen toen Carlos voor het eerst in een kart zat", vertelt Carlos senior. "Ik heb hem direct gewaarschuwd dat het wel eens moeilijk zou kunnen worden met de achternaam Sainz. Daarna is het allemaal begonnen. Ik had snel door dat mijn zoon echt een groot talent was. Ik heb hem geholpen om verder te komen. Soms helpt de naam Sainz een beetje en soms ook helemaal niet. Maar ik ben er zeker van dat hij de Ferrari-fans zal gaan verrassen."

Babe-box

Xtra

COLUMNS