Formule 1

Briatore zegt dat Fernando Alonso gemotiveerd is voor terugkeer in de F1: "Ik zie hem met meer rust"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 mei 2020 08:03 • Print artikel

Fernando Alonso is volgens zijn manager Flavio Briatore klaar voor een terugkeer in de Formule 1. De tweevoudig wereldkampioen verliet de koningsklasse van de autosport op het einde van het seizoen 2018, na een aantal lastige jaren bij McLaren. De 39-jarige Spanjaard zocht zijn heil in andere takken van motorsport en reed bijvoorbeeld de 24 U van Le Mans, IndyCar en de Dakar. Ook werd Alonso kampioen in het FIA WEC met Toyota.

Fernando Alonso F1 Dakar FIA WEC back to Formula One

“Fernando is gemotiveerd”, reageert Briatore in Gazzetta dello Sport. “Een jaar uit de Formule 1 heeft hem goed gedaan. Ik zie hem met meer rust en hij is klaar voor een terugkeer. We kijken wat er gaat gebeuren. Laten we niet vergeten dat er nog steeds een kampioenschap is om voor te gaan.”

Volgens de Italiaan was het voor hem geen verassing dat Vettel Ferrari gaat verlaten, nadat hij in 2019 achter zijn teamgenoot eindigde. “In de F1 gaat het altijd over het winnende recept”, aldus Briatore. “Je moet een coureur hebben die gericht is op het winnen van het wereldkampioenschap en de ander die de punten verzamelt en weg snoept bij de rivalen. Vettel moet de prijs betalen voor het feit dat er een erg snelle jongen bij het team is aangekomen. Het verraste hem en het team, zoals gebeurde met Hamilton bij McLaren. Twee coureurs op hetzelfde niveau in een team, kan leiden tot het risico dat ze punten van elkaar afnemen. Sainz is een goede coureur en hij had een goed kampioenschap in 2019, als we de auto die hij tot zijn beschikking daarin meenemen. De situatie lijkt me duidelijk: Ferrari gokt!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS