Formule 1

Bernie Ecclestone: "Sebastian Vettel had nooit dezelfde magie als Michael Schumacher bij Ferrari"

Uitgegeven door Bart • 20 mei 2020 08:14 • Print artikel

Na het aangekondigde vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari aan het einde van het seizoen is het onduidelijk waar de toekomst van de 32-jarige Duitser ligt. De meeste teams hebben voor 2021 hun plaatsen bezet en eigenlijk is alleen het stoeltje van Daniel Ricciardo bij Renault nog vrij. Wat Vettel gaat doen, moeten we afwachten, maar volgens Bernie Ecclestone hing een vertrek bij Ferrari al langer in de lucht.

Sebastian Vettel


"Het was te verwachten dat Sebastian bij Ferrari weg zou gaan", zegt Ecclestone in een interview met F1 Insider. "Er was tussen hem en Ferrari nooit dezelfde magie als het team vroeger had met Michael Schumacher. Het team en de teambazen hebben Vettel nooit zo gesteund als ze met Schumacher hebben gedaan."

De komst van Charles Leclerc heeft Vettel geen goed gedaan volgens de voormalig eigenaar van de Formule 1. "De contractverlenging van Leclerc had voor Vettel al het signaal moeten zijn dat hij zijn nummer één-status was kwijtgeraakt."

"Vettel moet informeren naar de plannen van Mercedes. In de huidige situatie zou Mercedes als Duitse team wel eens geïnteresseerd kunnen zijn in een Duitse held als Sebastian. Dat zou een boost voor alle medewerkers kunnen betekenen en een positief signaal zijn naar de buitenwereld. Marketing technisch is de combinatie tussen Vettel en Mercedes mega groot."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS