Formule 1

"Als Ferrari een tweede coureur wil, hebben ze met Carlos Sainz de verkeerde gekozen"

Uitgegeven door Bart • 20 mei 2020 05:12 • Print artikel

Afgelopen donderdag werd Carlos Sainz jr. door Ferrari gepresenteerd als opvolger van Sebastian Vettel. Op het eerste oog lijkt de hiėrarchie binnen de Scuderia duidelijk. Charles Leclerc is de kopman en Sainz wordt de nummer twee, maar niet iedereen ziet dat op die manier. Jenson Button gelooft niet dat de 25-jarige Spanjaard zo maar genoegen neemt met een rol op het tweede plan.

Carlos Sainz


"Als Mattia Binotto hem heeft uitgekozen als sterke tweede coureur, maar hem niet vrij laat racen, dan hebben ze de verkeerde coureur gekozen, denk ik", zegt Button bij Sky Sports F1. "Carlos is een echte winnaar, net als zijn vader. Op het circuit wil hij het beste in zichzelf naar boven halen. Hij wil kampioen worden. Als ze hem hebben gekozen voor een goede sfeer binnen het team, hebben ze echt de verkeerde. Natuurlijk heeft Carlos een goede mentaliteit, maar hij wil wel winnen. We moeten afwachten hoe het zal gaan."

Button weet niet of het zonder het coronavirus ook zo zou hebben gelopen. "We hebben nog geen race gezien en de wijzigingen voor 2021 worden al bekendgemaakt. Normaal is dat halverwege het seizoen. Je wacht eerst af hoe een coureur presteert en neemt dan een beslissing. Vettel had op dit punt al vier of vijf races gewonnen kunnen hebben. Dan was het allemaal anders gegaan."

Button verwacht dat er ondanks de kwalificatie als tweede coureur behoorlijk wat druk op de schouders van Sainz terecht komt. "In de Formule 1 draait het niet alleen om de snelheid van een coureur. Iedere coureur in de F1 is snel. Het gaat om de omgeving waarin een coureur kan rijden. Bij McLaren had Carlos het gevoel dat het om hem draaide. Dat gaf hem veel zelfvertrouwen en dat zag je terug in zijn manier van rijden. Hij was constant en maakte geen fouten."

"Als je dan naar Ferrari gaat, verandert alles. Dan komt er zo veel druk op je schouders te liggen. Bij Ferrari draait alles om het team. De coureurs zijn belangrijk, maar er zijn geen individuen bij Ferrari. Als je wint, doe je dat voor Ferrari. Het is interessant hoe Carlos met die druk om zal gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS